Sicilia - Paste 2020 | AmadeusMed  
Deutsch English Romana
 
 
 
Hai la SKI!
 

Sicilia - Paste 2020

 
Italia - Sicilia Tarif de la 499€

Sicilia - Paste 2020

Perioada: 15 - 20 Aprilie 2020


 

Se spune ca nu ai vazut nimic din Italia si nu i-ai simtit gustul pana nu ai vizitat insula Sicilia - un taram scaldat de mare si soare si strajuit de vulcanul Etna. Sicilia, un muzeu al naturii, este la fel ca o femeie frumoasa, greu de inteles din prima clipa. Este nevoie de putin timp pentru a te acomoda si a te lasa sedus de farmecul ei aparte, dar o data ce te-ai amorezat nu-ti vei mai schimba sentimentele.


Ziua 1 Bucuresti – Catania – Giardini Naxos                                                                           

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 06:05 pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Blue Air OB 145 cu destinatia Catania. Decolare din Bucuresti la ora 08:05. Sosire in Catania la ora 09:15. Suntem in Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Scurt tur de oras panoramic Catania: Palatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul Roman. Plecare catre Giardini Naxos si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar. Seara, cina in cadrul hotelului.

Ziua 2 Vulcanul Etna si Taormina, "Perla Siciliei" 

Mic dejun. Vizita la Vulcanul Etna - cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea cu o activitate constanta de peste 6000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Ne bucuram apoi de Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din secolul XIX si cunsocut sub numele de „Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale. Va recomandam Corso Umberto - o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la hotel. Cina si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 3 Noto - Siracusa

Mic dejun. Optional, azi puteti vizita orasul Noto cunoscut sub denumirea si de „Citta del Barocco”. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de „Citta del Barocco”. Continuam cu Siracusa – unul din cele mai vechi orase din lume. Înfiinţat în anul 733 î.C. de colonişti greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate şi mai puternice oraşe ale Greciei Mari. În anul 212 î.C. a fost cucerit de romani. Este oraşul lui Arhimede (287-212 î.C.) care şi-a găsit moartea în timpul luptei romanilor pentru cucerirea oraşului. Se viziteaza cu ghid local: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul.  Intoarcere la hotel. Cina si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 4 Messina – Savoca

Mic dejun. Optional, astazi vom face o excursie la Messina si Savoca. Messina-unul din cele mai mari orase siciliene, veche asezare elena fondata in Sec VIII I.C, ce a purtat initial numele de Zancle. Aspectul de astazi al orasului dateaza de la inceputul Sec XX. Expus nu doar fortelor militare, ci si catastrofelor naturale, orasul a fost distrus aproape in intregime de un devastator cutremur in 1908 cand numeroase monumente istorice antice au fost distruse in totalitate. Admiram Catedrala construita in Sec XII, cunoscuta pentru cel mai mare ceas astronomic din lume, care suna la fiecare 15 minute, iar la orele 12 o adevarata „parada” a figurinelor din ceas incepe pe ritmuri muzicale. Plecare spre Savoca–una dintre cele mai pitoresti asezari tipice siciliene, localitate ce si-a castigat “faima” prin prisma celebrului film “Nasul” aici fiind filmata o buna parte din actiunea filmului. Va invitam sa parcurgeti acelasi traseu pe care Michael Corleone (Al Pacino), impreuna cu prima sa sotie Apollonia, l-au parcurs de la biserica Santa Lucia din Savoca pana la barul Vitelli, acolo unde au celebrat, în film, nunta. Intoarcere la hotel. Cina si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 5 Comiso - Ragusa Ibla 

Mic dejun. Dimineata plecare spre Ragusa Ibla unde vom efectua o vizita cu ghid local. Ragusa–capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec III I.C.), medieval si baroc. Plecare catre Comiso-unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani. Servirea Pranzului de Paste traditional la un restaurant local. Dupa pranz, vizita cu ghid local iar apoi vom participa la slujba in cadrul Basilicii Bunei Vestiri. Seara, intoarcere la hotel. Cina si cazare hotel Sabbie d'Oro 4* sau similar.

Ziua 6 Giardini Naxos - Catania - Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor si plecare spre Catania. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale sau cumparaturi. Transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul companiei Blue Air OB 146 cu decolare la ora 16:15. Sosire Bucuresti Otopeni 19:20. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Tarife (calculate pentru un grup minim de 25 persoane):

499 Euro / adult, loc in camera dubla                

429 Euro / copil 2 - 11,99 ani in camera cu 2 adulti

479 Euro / al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar      

624 Euro / adult in camera single   

Servicii incluse:

- Bilet de avion cu zbor direct Bucuresti - Catania - Bucuresti  compania Blue Air  

- 5 nopti cazare cu DEMIPENSIUNE la Sabbie d'Oro 4* sau similar, Giardini Naxos

- Pranz traditional de Pasti

- Transferuri cu autocarul aeroport - hotel – aeroport

- Tur oras Catania

- Excursie la Taormina si vulcanul Etna cu autocar local

- Excursie la Comiso si Ragusa Ibla cu autocar local

- Ghid roman insotitor

Transferuri GRATUITE din provincie la aeroportul Otopeni:
• Constanta – Medgidia – Cernavoda – Fetesti – Slobozia
• Iasi – Roman – Bacau – Onesti – Adjud - Focsani - Buzau - Urziceni 
• Brasov – Predeal - Sinaia - Campina – Ploiesti 
• Sibiu - Rm.Valcea – Craiova – Pitesti

Servicii neincluse:

- Taxele de aeroport, combustibil si de bagaj*: 169 Euro/persoana; *Bagajul reprezinta: 1 piesa de bagaj de cala in limita a 32 de kg; 1 piesa de bagaj de mana in limita a 10 kg

- asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul),

- intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale

- bacsis pentru soferi si ghizi locali

- taxa oras: cca. 2 Euro/persoana/zi (se achita la receptia hotelului)

Excursii si servicii optionale (tarife valabile pentru minim 20 de participanti)

- Excursie la Noto & Siracusa Tarif: 68 Euro /persoana si include: autocar, insotitor de grup

- Excursie la Messina si Savoca Tarif: 45 Euro/persoana si include: autocar, insotitor de grup

 

Informatiile cuprinse in acest site au un caracter strict consultativ. Desi facem eforturi in vederea asigurarii calitatii, corectitudinii si caracterului actual al materialelor publicate in site, nu putem garanta, expres sau implicit, in privinta continutului sau.  Este necesar sa ne contactati si sa verificati daca informatiile sunt actuale.   

 
Galerie imagini
Fisiere oferta